Ηλιακά συστήματα

Ηλιακά συστήματα

Η εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων αποτελούν ιδανική λύση για μονοκατοικίες, μεζονέτες και ξενοδοχειακές μονάδες, εξαιτίας της υψηλής απόδοσης και του συνεχούς ζεστού νερού που παρέχουν. Τα ηλιακά συστήματα (συστήματα βεβιασμένης ροής) είναι η νέα εφαρμογή για την ηλιακή θερμική ενέργεια της οικίας σας.

  Τα τρία κύρια μέρη ενός ηλιακού συστήματος είναι: οι ηλιακοί συλλέκτες, η δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού (boiler) και μία ειδική συσκευή ( ηλιακό κιτ ) με τον κυκλοφορητή και το αυτόματο σύστημα κεντρικού ελέγχου (διαφορικός θερμοστάτης)

  Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ηλιακού συστήματος συνοψίζονται ως εξής:

  • Υψηλότερη απόδοση λόγω καλύτερης μεταφοράς της ηλιακής θερμικής ενέργειας από τον συλλέκτη στο boiler χάρη στη λειτουργία της αντλίας.
  • Εξασφάλιση ανεξάντλητου καυτού νερού όλο το 24ωρο χάρη στην έξυπνη λειτουργία του συστήματος ελέγχου  (διαφορικός θερμοστάτης).
  • Διακριτική εγκατάσταση με καλή αισθητική που σέβεται την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας καθότι οι συλλέκτες «ξαπλώνουν» πάνω στην κεραμοσκεπή ή τοποθετούνται σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα, ενώ το boiler εγκαθίσταται στο μηχανοστάσιο.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση: